Rreth krijuesve

Bashkëpunim i një ekipi të gjerë ndërkombëtar

Librat interaktivë edukativë, të përshtatur për moshën e fëmijëve, janë rezultat i bashkëpunimit midis shumë autorëve dhe ekspertëve në fusha të ndryshme – nga shkrimtarë dhe ilustrues për fëmijë në një ekip ndërkombëtar të psikologëve të njohur të zhvillimit, të udhëhequr nga red. prof. dr. Matija Svetina.

Psikologu zhvillimor red. prof. dr. Matija Svetina

Dr. Matija Svetina mban një diplomë bachelor, master dhe doktoraturë në psikologji nga Universiteti i Lubjanës. Pas mbarimit të doktoratës, ai specializoi në Universitetin Carnegie Mellon në Pittsbourg, SHBA. Ai ka punuar si studiues ose profesor vizitor në universitete të ndryshme nëpër Evropë dhe SHBA. Ai ka marrë pjesë aktive në një numër konferencash kombëtare dhe ndërkombëtare dhe ka qenë pedagog në seminare të ndryshme dhe trajnime të tjera në fushën e zhvillimit të fëmijëve dhe adoleshentëve për edukatorë, mësues, mjekë dhe profesionistë të tjerë.

Dr. Mimoza Shahini

Dr. Mimoza Shahini është drejtuese e Psikiatrisë së Fëmijëve dhe të Rinjve në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës. Ajo është Doktor i Shkencave Mjekësore në Universitetin e Mjekësisë së Vjenës.

Si pedagoge në Universitetin e Mitrovicës, ajo është konsulente për Shoqatën Botërore të Psikiatrisë (WPA) dhe organizatave të tjera ndërkombëtare.

Shkrimtarët

Tatjana Kokalj

Tatjana Kokalj është një eksperte dhe shkrimtare e gjithanshme që shkruan libra për fëmijë dhe të rinj, dhe gjithashtu është e përfshirë në shkrimin e teksteve shkollore fillore dhe shkrimin e artikujve profesional në fushën e arsimit. Disa nga veprat e saj janë përkthyer në gjuhë të huaj dhe vazhdimisht janë nominuar për çmime të ndryshme letrare.

Anja Kokalj

Anja Kokalj është mësuese, tregimtare e përrallave, ilustruese, dhe ndonjëherë shndërrohet edhe në një kukull. Ajo kënaqet duke punuar me fëmijë, veçanërisht kur ka një orë përrallore ose krijimi. Deri më tani, është botuar libri i saj me fotografi, disa përkthime të librave për fëmijë dhe të rinj, ajo ka shkruar detyra didaktike për revista të ndryshme për fëmijë, dhe ajo ka provuar veten si një ilustruese.

I pëlqen të lexojë, me zë të lartë për fëmijët dhe në qetësi për veten e saj, në mbrëmje para se të flej.

Cvetka Sokolov

Autore e njohur e letërsisë për fëmijë dhe të rinj, e nominuar disa herë për çmime të ndryshme letrare. Janë botuar disa nga librat e saj me fotografi, përralla dhe romane. Tregimet dhe poemat e saj janë botuar në revista për fëmijë. Për më tepër, ajo ka shkruar disa skenarë për programin e fëmijëve në Radio Televizionin e Sllovenisë (RTV Slovenija) dhe të porositur nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik. Disa nga veprat e saj janë përkthyer në gjuhë të huaj.

Žiga X Gombač

Žiga X Gombač është një krijues i gjithanshëm, i njohur në fushën letrare kryesisht për librat e tij me shumë foto komike dhe tregime për fëmijë dhe të rinj.

Maša Ogrizek

Maša Ogrizek jeton dhe punon në Lubjanë. Fillimisht, ajo ka punuar kryesisht si kritike dhe gazetare, dhe vitet e fundit gjithnjë e më shumë është vendosur si një shkrimtare e re. Deri më tani janë botuar dhjetë vepra të saj. Bazuar ne librin e saj Koko Dajsa, një seri filmash të shkurtër të animuar janë duke u prodhuar në qytet, dhe një shfaqje radio është duke u prodhuar bazuar ne librin Zonja me një kapelë (Radio Slovenija).

Janja Vidmar

Janja Vidmar është një nga shkrimtaret më të shquara dhe të njohura Sllovenë të të rinjve. Ajo është profesoreshë e gjuhës dhe pedagogjisë Sllovene. Si një sipërmarrëse e pavarur, përveç librave për fëmijë dhe të rinjë, ajo shkruan edhe skenare dhe merr pjesë në projekte të ndryshme biznesi.

Ilustruesit

Enrique Tortosa

Enrique Tortosa është një ilustrues spanjoll që i pëlqen të luajë me dritën dhe tekstura, dhe përdor ngjyra për të krijuar iluzione të ndryshme me ta. Punon me një larmi të gjerë mjetesh dhe teknikash dixhitale dhe tradicionale. Ndër të tjera, ai ka punuar për shumë kompani dhe marka globale, si p.sh. Universal studios dhe Coca Cola.

Matej de Cecco

Matej de Cecco filloi karrierën e tij artistike me përkthime dhe interpretime, dhe vazhdoi regjistrimin në Akademinë e Arteve Pamore të A.V.A. Nuk është për t’u habitur, shumica e punës së tij të përkthimit është e lidhur ngushtë me vizatimin, më saktësisht me ato komike. Ai është veçanërisht i njohur për bashkëpunimin e tij me Boštjan Gorenec – Pajama, me të cilin u bënë një dyshe e mrekullueshme të cilët shkruan tregime për Pilko, Čopka dhe qenin Snofi.

Robert Valčič

Siç i ka hije për romancë, vepra e tij e parë e botuar ishte një poster për vallëzimin në shkollë. Ai i ka argëtuar lexuesit e Primorske Novice për 13 vjet me vizatimet komike të tij, dhe ndërkohë krijoi disa objekte të lavdisë së përjetshme në aerografi. Vitet e fundit ai i është përkushtuar tregimeve dhe zhvillimit të personazheve të ilustruara.

Pas një projekti kërkues, atij i pëlqen të pushojë sytë nga pamja përmes dritares – drejt nivelit të detit në Koper.

Jaka Vukotič

Jaka Vukotič ka vizatuar dhe ilustruar që në moshë të re. Ai është autori i arteve vizuale të shumë librave dhe ilustrimet e tij botohen rregullisht në libra të ndryshëm shkollorë, dhe revista për fëmijë dhe të rinj. Ai gjithashtu krijon vizatime komike.

Maja Veselinović

Maja Veselinović u diplomua në Fakultetin e Dizajnit në Beograd dhe u diplomua në Kolegjin e Arteve të Bukura si mësuese e arteve të bukura. Maja punon si një ilustruese e pavarur, projektuese grafike dhe autore e librave komik. Në bashkëpunim me botues të shumtë, festivale për fëmijë dhe institucione kulturore brenda dhe jashtë vendit, ajo ilustron libra, revista, postera, libra shkollorë dhe botime arsimore të destinuara për fëmijë. Ajo gjithashtu është e angazhuar në punëtori dhe aktivitete të ngjashme krijuese në fushën e edukimit të artit për fëmijët parashkollorë dhe të shkollave fillore. Maja Veselinović ka fituar disa çmime kombëtare dhe ndërkombëtare dhe ka 14 ekspozita solo dhe më shumë se 60 ekspozita grupore.