ZHVILLOHUNI ME NJË PSIKOLOG ZHVILLIMOR

Tregime arsimore me detyra interaktive që nxisin zhvillimin njohës të fëmijëve.

Psikologë të njohur të zhvillimit

Librat u krijuan në bashkëpunim me psikologë të njohur të zhvillimit, red. prof. dr. Matija Svetino dhe Dr. Mimoza Shahini, të cilët siguruan përmbajtjen e duhur dhe vështirësinë e detyrave.

MË SHUMË

Lojra dhe detyra interaktive

Ekzistojnë lloje të ndryshme të detyrave të integruara në tregime dhe ilustrime që nxisin zhvillimin e kompetencave të ndryshme njohëse të fëmijëve. Lojërat dhe detyrat janë argëtuese, kështu që fëmijët me kënaqësi i zgjidhin ato.

MË SHUMË

Mosha e përshtatur e fëmijëve

Secili nga librat është përshtatur për moshat e ndryshme të fëmijëve për nga përmbajtja e tregimit, lloji i detyrave dhe vështirësitë e tyre. Kështu për shembull, fusha e zhvillimit të afërt i nxit fëmijët të shkojnë në një nivel më të lartë të zhvillimit.

MË SHUMË
Flag mobile
Backward button Forward button

Botime të reja

Qëllimi i projektit

Në përmbytjen e sotme të përmbajtjes, shpesh është e vështirë të bëhet dallimi midis produkteve me cilësi dhe atyre me më pak cilësi. Problemi është edhe më i madh në internet ku fëmijët rastësisht vijnë në kontakt me përmbajtje të papërshtatshme. Kjo është arsyeja pse ne krijuam një koleksion dixhital të tregimeve interaktive mësimore për fëmijë të moshave të ndryshme, krijuar në bashkëpunim me një psikolog të njohur zhvillimi dhe një ekip shkrimtarësh dhe ilustruesish të njohur për fëmijë.

MË SHUMË RRETH PROJEKTIT

Rreth librave

Këto janë libra unik ndërveprues (interaktive) që, përveç tregimeve mësimore cilësore, përmbajnë një koleksion të pasur tregimesh dhe ilustrime të detyrave dhe lojërave të integruara njohëse. Llojet dhe vështirësia e detyrave i përshtaten moshave individuale të fëmijëve, duke nxitur fëmijët të shkojnë në një nivel më të lartë zhvillimi.

MË SHUMË RRETH LIBRAVE

Krijuesit

Tregimet individuale u krijuan nga shkrimtarë të njohur të fëmijëve si Žiga Gombač, Cvetka Sokolov, Janja Vidmar etj. Historitë erdhën në jetë me ndihmën e ilustrimeve magjike nga duart e ilustruesve të njohur si Enrique Tortosa, Robert Valčič, Matej de Cecco dhe të tjerë. Psikologët zhvillimor ed. prof. dr. Matija Svetina dhe Dr. Mimoza Shahini u siguruan që llojet e detyrave dhe vështirësia e tyre të ishin vetëm ato të duhurat për të nxitur zhvillimin e aftësive njohëse të fëmijëve me moshë të ndryshme.

MË SHUMË RRETH KRIJUESVE

Libra të ngjyrosjes falas për aventurat e Junior

Si pjesë e librave, kemi përgatitur me ilustruesit edhe libra tërheqës për t'u ngjyrosur me personazhe nga tregimet individuale. Nëse dëshironi që të nxitni edhe krijimtarinë artistike të fëmijëve tuaj, ju mund t'i merrni ato në formatin pdf në adresën tuaj elektronike (e-mail).

Rosaku Xhunior dhe lepurushi shpërndajnë qeshjet